Top
Dodaj newsa

Strefa Restauracja&Bar nagrodzona

Październik 27, 2014

strefaW sobotę, 25 października, podczas uroczystej Gali w Warszawie poznaliśmy najlepsze polskie lokale. Jednym ze zwycięzców tego prestiżowego i unikalnego w skali kraju rankingu okazała się Strefa Restauracja&Bar, która zdobyła nagrodę w kategorii Grand Award (3 widelce). Dalej

III edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Październik 13, 2014

rajd-mistrzowJuż 21 listopada 2014 r. w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się kolejna, III już edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – ogólnopolskiego konkursu kulinarnego. Dalej

Znamy Mistrza Sommelierów Polski Zachodniej 2014

Październik 13, 2014

somelierZwycięzcą Mistrzostw Sommelierów Polski Zachodniej, które odbyły się 12 października br. w Poznaniu  został poznaniak Adam Tomczak. Dalej

Veuve Clicquot Brut w sieci Freshmarket

Październik 6, 2014

szampanvcSzampan o charakterystycznej świeżości i smaku dojrzałych owoców. Trunek, którego 168 butelek sprzed 150 lat znaleziono niedawno na dnie Bałtyku, a słynny kompozytor Johann Strauss stwierdził, że to król wszystkich win. Dalej

Nowe menu w hotelach sieci Qubus Hotel

Wrzesień 23, 2014

stek-z-angusaOd 23 września 2014 roku do wszystkich 14 restauracji sieci Qubus Hotel zostanie wprowadzone nowe jesienne menu. Tym razem najwybitniejsi kucharze postawili na oryginalne połączenia smaków i aromatów w niecodziennych, autorskich potrawach. Dalej

Hotel Alter otwiera bar dla koneserów dobrego smaku

Sierpień 22, 2014

alter-barNa lubelskim Starym Mieście powstało nowe miejsce, które swoją  ofertę kieruje do koneserów dobrego smaku. Bar pierwszego w Lublinie pięciogwiazdkowego Hotelu Alter proponuje unikalny zestaw wyselekcjonowanych trunków, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających osób. Dalej

Qubus wprowadza Finger Food w przerwach kawowych

Lipiec 29, 2014

przekaskiQubus Hotel wprowadził do oferty przerw kawowych we wszystkich 14 obiektach tzw. „Finger Food”. Słodkie i słone przekąski już zyskały uznanie i cieszą się dużym zainteresowaniem gości konferencyjnych. Dalej

Nowe koncepty Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre

Lipiec 4, 2014

loungeHilton Warsaw Hotel & Convention Centre wzbogaca swoją ofertę gastronomiczną, otwierając PIAZZA Lounge & Grill, nowy Executive Lounge oraz ILLY Coffee Shop.

Z nadejściem lata i sezonu grillowego hotel oferuje kolorowe, smaczne dania na 120-metrowym tarasie nowego PIAZZA Lounge & Grill. Oferta obejmuje menu grillowe z różnorodnymi potrawami ze świeżego mięsa i ryb, jak również sałatki sezonowe i przystawki. Dalej

Przed krajowym finałem Barista of the Year 2014

Czerwiec 25, 2014

barista2014Zakończyły się Mistrzostwa Regionalne konkursu Barista of the Year 2014 – organizowanego przez CHI Polska, operatora marek COSTA COFFEE, COSTA by coffeeheaven i coffeeheaven. Dalej

Restauracje hoteli PPH&R w Poland 100 Best Restaurants 2014

Czerwiec 20, 2014

posilekRestauracje hoteli i obiektów zrzeszonych w Grupie Polish Prestige Hotels & Resorts prezentują wysoki poziom kulinarny.

Potwierdzeniem tego jest m.in. fakt, że wiele z nich zdobywa nagrody i wyróżnienia w prestiżowych konkursach kulinarnych. Dalej

Bottom