Top
Dodaj newsa

Ruszył konkurs Barista of the Year 2014

Czerwiec 10, 2014

baristaW Warszawie ruszają Mistrzostwa Regionalne konkursu Barista ot the Year 2014 (BOY 2014) – organizowane przez CHI Polska, lidera na polskim rynku kawowym i operatora marek COSTA COFFEE, COSTA by coffeeheaven i coffeeheaven.

W szranki stanie 31 baristów z całej Polski, z czego aż 12 z Warszawy. Tylko 10 osób przejdzie do kolejnego etapu, Finału Krajowego. Dalej

Pies Czy Suka wyróżniony nagrodą Bar Roku 2014

Czerwiec 4, 2014

Bar RokuWarszawski Pies Czy Suka / Pure Bar został ogłoszony najlepszym Koktajl barem w Polsce.

Nagrodę przyznali przedstawiciele środowiska barmańskiego i gastronomicznego w ramach konkursu Bar Roku 2014. Laureatów ogłoszono 26 maja. Dalej

Wakacyjne menu w Radisson Blu Hotel Kraków

Czerwiec 4, 2014

menu-radissonW restauracji Milk&Co krakowskiego hotelu Radisson Blu pojawiło się nowe menu.

Szef Kuchni Stanisław Bobowski zawarł w karcie potrawy z świeżych, kolorowych produktów od lokalnych dostawców. W menu znalazły się dania klasyczne, tradycyjne, jest także sporo nowości i nietypowych aranżacji. Dalej

Kompozycja japońskich smaków w restauracji InAzia

Maj 5, 2014

sushiW restauracji InAzia w warszawskim hotelu Sheraton Warsaw do końca maja dostępne będzie specjalne sushi menu.

Kompozycja smaków jest wyjątkowa, gdyż została wzbogacona o oryginalne japońskie alkohole, dostępne w Polsce w ofercie limitowanej.  Dalej

Nowe menu w restauracji La Rotisserie

Kwiecień 29, 2014

nowe menuNowe wiosenne menu przygotowane przez Pawła Oszczyka i jego zespół  proponuje restauracja La Rotisserie.

Dopełnieniem smacznych dań będą wina od małych producentów, starannie wyselekcjonowane przez sommeliera, Andrzeja Strzelczyka.   Dalej

Winestone w Mercure Warszawa Grand

Kwiecień 25, 2014

winestoneW piątek, 18 kwietnia, swoje otwarcie świętowała druga restauracja Winestone.

Klienci oraz goście hotelu Mercure Warszawa Grand mogą już korzystać z nowego konceptu gastronomicznego marki Mercure dedykowanego dla Polski. Dalej

Ruszył rebranding marki coffeeheaven

Kwiecień 3, 2014

marka costaWraz z początkiem kwietnia ruszyła pierwsza odsłona największej kampanii marketingowej na polskim rynku kawiarnianym.

W wyniku rebrandingu coffeeheaven zmieni się w COSTA COFFEE. Wspierająca ten proces kampania obejmuje swoim zasięgiem nośniki OOH, Outdoor niestandardowy, radio oraz internet. Dalej

Ekologiczna żywność w restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw

Marzec 31, 2014

deserJanusz Korzyński przyłącza się do „Ruchu Dobrego Samopoczucia” – kampanii ogłoszonej globalnie przez markę Westin, której celem jest poprawa dobrego samopoczucia. Dalej

EuroGastro startuje w tym tygodniu

Marzec 24, 2014

targi euro gastroJuż 26 marca rozpoczną się 18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014.

Przez trzy dni 278 wystawców z 17 krajów przedstawi ofertę dla branży HoReCa. Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie gościć będzie również kulinarnych ekspertów, a specjaliści od marketingu podzielą się wiedzą w zakresie skutecznych działań, które warto wdrożyć w biznesie restauracyjnym. Dalej

Nowy szef kuchni w Hotelu Litwor w Zakopanem

Marzec 3, 2014

mariusz-wojcikHotel Litwor w Zakopanem ma nowego Szefa Kuchni Mariusza Wójcika.

Mariusz Wójcik swoją przygodę z zawodem rozpoczynał 16 lat temu w Hotelu Pod Różą w Krakowie. Dalej

Bottom